sâmbătă, 2 februarie 2008

POVESTEA BOABELOR DE CAFEA!

Astăzi am primit un mesaj pe email de pe http://www.bodymindspiritmagazine.ro

Eu am început sa-mi pun întrebări. Ce am devenit după cele ce mi s-au întâmplat?


Vreau sa-l împart cu tine cititorule:


POVESTEA BOABELOR DE CAFEA

O fată se plângea tatălui ei că nimic nu-i mergea bine. Obosise să lupte fără a obţine vreun rezultat. Nu ştia cum să facă să meargă mai departe în viaţă şi se simţea epuizată. Avea impresia că de câte ori rezolva o problemă, apărea alta.

Tatăl ei era bucătar. A luat-o de mână şi a dus-o la el la serviciu.

A luat trei oale şi le-a pus cu apă la fiert. Când au început să fiarbă a pus într-una morcovi, într-una ouă şi în a treia cafea. Le-a lăsat să fiarbă fără să spună nici un cuvânt. Doar îi surâdea fetei lui.

Fata aştepta cu nerăbdare, întrebându-se ce voia să facă tatăl ei.

După 20 de minute acesta stinse focul, puse ouăle într-un castron, morcovii într-o farfurie şi turnă cafeaua într-o ceaşcă.

Apoi a întrebat-o: “Draga mea, ce vezi aici?”

“Ouă, morcovi şi cafea”, a răspuns ea.

Atunci o îndemnă să atingă morcovii. Ea îi atinse şi observă că erau moi. Apoi îi ceru să cureţe un ou de coajă şi ea observă astfel că oul era foarte tare. Apoi îi spuse să guste din cafea. Râzând, ea sorbi din lichidul parfumat.

Apoi întrebă: „Ce înseamnă toate astea, tată?”

Atunci el îi explicat că toate cele trei elemente avuseseră de înfruntat aceeaşi adversitate: apa fiartă. Doar că au reacţionat complet diferit.

Morcovii s-au înmuiat şi au devenit uşor de sfărâmat.

Ouăle au devenit foarte tari.

În schimb cafeaua a schimbat apa.

Cu care dintre acestea trei crezi că te asemeni tu? Îşi întrebă el fata. Când adversitatea bate la uşa ta, cum răspunzi?

Eşti un morcov aparent tare, dar când durerea te atinge te înmoi şi-ţi pierzi duritatea?

Eşti asemenea oului, care începe cu o inimă maleabilă şi un spirit fluid, dar după un eveniment nefericit devine dur şi inflexibil? Pe dinafară rămâi la fel, dar pe dinăuntru ai inima amară?

Sau eşti un grăunte de cafea? Cafeaua schimbă apa fiartă, elementul care îi cauzează durerea. Când apa ajunge la punctul maxim de fierbere cafeaua lasă cea mai bună aromă şi savoare.

Morala: Nu te lăsa înfrânt! Fii deasupra destinului tău, iar adversităţile vieţii să fie pentru tine tot atâtea prilejuri de a lăsa „dulcea aromă de cafea” care îţi este proprie, pe care doar tu o poţi emana.

TU CE VEI DEVENI???

Niciun comentariu: