miercuri, 14 martie 2012

De ce nu-mi place Marea Britanie

Guvernul britanic interzice cruciulita la serviciu
In Europa occidentala a corectitudinii politice, este tot mai greu sa fii crestin. In comunism, daca purtai la gat cruciulita, in cel mai rau caz erai mustrat. In Marea Britanie a anului 2012, esti concediat.
Ministerul britanic al Egalitatilor a cerut avocatilor guvernului sa se opuna dreptului angajatilor crestini de a purta cruciulita.
Avocatii guvernului de la Londra vor cere judecatorilor Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) sa respinga actiunile celor care au fost concediati pentru ca au refuzat sa renunte la simbolurile lor religioase in timpul programului. Acest fapt plaseaza pentru a doua oara coalitia pretins de dreapta a lui David Cameron pe pozitii contrare celor ale Bisericilor Anglicana si Romano-Catolica, dupa conflictul pe marginea casatoriile intre persoane de acelasi sex, constata Daily Mail.
CEDO va lua in discutie in aceasta primavara cazurile Nadia Eweida si Shirley Chaplin. Prima, fost functionar al British Airways la check-in, a fost concediata in 2006, dupa ce a refuzat sa renunte la cruciulita de la gat in timpul programului.
British Airways a lasat-o mai moale, dupa ce cazul a provocat un imens scandal, dar Nadia Eweida,de 58 de ani, a continuat lupta pentru a restaura dreptul crestinilor de a purta simboluri religioase. Un drept care, spune ea, este acordat fara discutii celor de alte credinte.
Un caz asemanator este cel al lui Shirley Chaplin , o asistenta medicala de 56 de ani, careia i s-a interzis sa mai profeseze in clinica din Exeter, dupa ce a refuzat sa-si scoata sau sa ascunda cruciulita de la gat.
Cele doua femei au invocat Conventia Europeana a Drepturilor Omului, care permite libera manifestare a credintei, dar justitia britanica le-a respins actiunile. Eweida si Chaplin au primit sprijin, suprinzator, de la stanga politica. Laburistul Trevor Phillips, care conduce Comisia de Egalitate va pleda la CEDO pentru dreptul de a-ti exprima credinta.
Avocatii guvernamentali, ascultand de indicatiile ministrei liberal-democrate a Egalitatii, Lynne Featherstone (foto), vor invoca faptul ca "in nici un caz nu exista vreun indiciu ca a purta la vedere o cruciulita sau un crucifix ar fi o forma recunoscuta de crestinism; cu atat mai putin ca ar fi o cerinta obligatorie a credintei lor". Diavolul se ascunde in detalii.
Un purtator de cuvant al Home Office, care supravegheaza funtionarea Ministerului Egalitatii a declarat: "Legea Egalitatii statueaza foarte clar ca oamenii au dreptul sa-si exprime credinta in mod legitim, atata timp cat asta nu duce la discriminarea unui grup sau a unui individ. De aceea Marea Britanie nu incalca Conventia Europeana a Drepturilor Omului, asa cum invoca petentele."
Fostul Arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey puncteaza: "Ironia soartei face ca ori de cate ori guvernele si tribunalele apreciaza ca Crucea este ceva lipsit de importanta, ea, Crucea, devine astfel un simbol inca si mai important, o expresie inca si mai puternica a credintei noastre!"
Sursa:evz.ro, Foto:Daily Mail

Un comentariu:

Anonim spunea...

But I would like you tο touсh me as іf your hanԁs werе hеaling hands,
radiating love еnergy with еverу stroke.
Standing outsiԁe, Rex and Ι lick honeycοmb-flavoured ice-crеams аnd stаre acrοss the masѕiѵe billiаrd tаble-flat sandy bеaсh towаrdѕ America.

He retired frоm the sport and began ρraсticіng yoga ρrofessionally.
Owning and managing а erotic massage business.