luni, 13 iulie 2009

peste 81 de milioane de euro pentru primele de vacanţă

În topul celor care îşi vor permite un concediu simpatic se află angajaţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Suma alocată pentru primele de vacanţă este de peste 850.000 euro, de unde rezultă o medie de 1.260 euro primă de vacanţă pentru fiecare angajat. Elegant, nu? Ar fi absolut futil să vorbim despre poziţia ministrul Blaga în ochii angajaţilor. Osanale fără număr-fără număr!

Cu paşi mărunţi, dar siguri, pe locul doi (II) s-a apropiat Ministerul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri care a alocat 1.430.000 euro pentru primele de vacanţă. Aşa, estimativ, să ajungă la toată lumea. În medie, fiecare angajat va primi 1.200 de euro.

Pe locul trei (III) avem o instituţie bugetară care s-a înscris în cursa primelor de vacanţă cu 330.000 euro. E vorba de Consiliul Concurenţei care va băga în buzunarele fiecărui angajat 1.082 euro.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se poziţionează pe locul patru (IV) cu 506.000 euro alocaţi pentru nişte vacanţe decente ale angajaţilor atît de solicitaţi. Fiecare va avea în portofel o sumă de 1.055 euro pentru vacanţa plătită de către stat.

Pe ultima poziţie în Top 5 prime de vacanţă se află Oficiul Naţional de Prevenire şi Combaterea Spălării Banilor care a alocat 109.000 euro pentru a-şi trimite angajaţii pe coclauri. Bugetarii Oficiului vor cheltui pentru vacanţe 929 euro/angajat din bugetul statului. Şi asta cît se poate de legal!

Niciun comentariu: