marți, 4 decembrie 2007

Oprea sau Carlan?

Foarte interesanta aceasta miscare a lui Basescu, dar oarecum indreptatita. El a actionat dupa vorba batraneasca: "Eu te-am facut, eu te omor!" Basescu a facut PD ceea ce este astazi si tot el a creat PLD. Aceste partide ii apartin. Deci are un drept suveran asupra lor, drept pe care si l-a exercitat. Dar despre acestea se vor scrie multe pagini.
Eu ma voi referi la doi oameni politici pe care ii apreciez si ii cunosc foarte bine: Oprea si Carlan.
Am muncit ani buni cu cei doi si le cunosc atat punctele slabe cat si cele puternice.
Din acest moment va incepe lupta dintre ei. Lupta pentru putere in PDL dar si pentru Primarie.
Dumitru Oprea dornic sa se afirme pe scena politica, simte ca isi poate fructifica bunele relatii cu Basescu si Stolojan. Este un candidat relativ nou, curat (cel putin deocamdata) si cu rezultate bune. Totusi sunt oameni care nu pot uita retragerea din functia de Presedinte al PNL din 2004. Unul din motivele retragerii a fost chiar Dan Carlan.
Dan Carlan crede ca a ajuns la maturitate politica si ca urcat pe un cal alb si puternic (PD) va reusi sa cucereasca reduta vietii lui: Primaria Iasi. Nu cred insa ca Basescu a uitat atat de repede campania electorala din 2004, cand a fost nevoit sa-l sprijine pe acesta la Primarie dar a fost deziluzionat de problemele de imagine pe care le avea. Unele din aceste probleme s-au uitat. Dar va fi la fel si in campanie?
Va fi o lupta pe viata si pe moarte intre cei doi. Castigatorul va lua totul. Daca Carlan il lasa pe Oprea la Primarie, care are toate sansele sa castige, urmatoarea mutare va fi inlaturarea sa din sefia PDL. Oprea simtit acest lucru si il speculeaza, anunta demisia din partid daca nu va fi nominalizat ca si candidat unic. Vom vedea ce va urma.
Cine va castiga aceasta lupta va fi Primarul Iasului si seful primului partid din Iasi. Nu cred ca exista cale de impacare. Fiecare doreste puterea deplina si poate chiar o merita . Va continua.....

Un comentariu:

Anonim spunea...

adica nu va fi un cistigator la primaria iasi din partea PNL?!? :)