joi, 25 octombrie 2007

Trebuie sa isi asume raspunderea!

Aflu cu surprindere faptul ca locuitorii Pascaniului de pe strada Abator suferă din nou de pe urma inundaţiilor. Acum doi ani m-am ocupat personal de înlăturarea calamităţilor si ajutorarea acestor locuitori.
Am cerut atunci reconstruirea acestui cartier într-o alta zona a Pascaniului. Aceasta solicitare a fost respinsa de primarul Răţoi. Am solicitat si o părere oficiala a Inspectoratului Teritorial in Construcţii. Am primit un răspuns oficial de la directorul Valerica Andronache (si el locuitor al Pascaniului). Acesta (in calitate de specialist) susţinea păstrarea cartierului pe locul existent.
Consider ca aceste doua persoane trebuie sa-si asume răspunderea pentru eventualele pierderi financiare (pe care le vor suferi pascanenii) si chiar de modul in care au fost cheltuiţi banii publici (ajutoarele primite de la Guvern).

Solicit dnului Nicusor Paduraru sa iniţieze o ancheta a modului in care si-a dus la îndeplinire Primăria Pascani obligaţiile (in acel moment s-a angajat sa refacă sistemul de canalizare pe aceasta strada) si sa înainteze parchetului aceasta ancheta pentru a trage la socoteala vinovaţii.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Ce calitate ai tu sa ceri anchete? Iar prefectura nu face anchete. Cel mult un control, care nu e acelasi lucru, tu ar trebui sa stii cel mai bine care e diferenta. Mai ales ca tu faceai controale politice iar acum esti anchetat penal de DNA si judecatori.
P.S. Si nu, nu lucrez la prefectura si nici nu sunt un fan al actualului prefect care pur si simplu ma enerveaza. Dar nu suport sa te vad pe tine ca "reintri in viata publica" postand dume din astea, cand stii f bine care e situatia la pascani si cum l-ai pasuit pe ratoi, ca parafrazandu-l pe seful tau de partid "cele mai bune afaceri le fac liberali cu pesedistii" si nu liberali cu liberali sau pesedisti cu pesedisti.Asa ca tineti pt tine ideile si nu intoxica. Te-ai transformat in dusmanul tau ->ZdIs

Radu Prisacaru spunea...

Draga anonim,
Imi pare nespus de rau ca nu ai curajul sa-ti spui numele. Vreau sa lamurim cateva lucruri:
1. Nu sunt vinovat de nimic!
2. Nu am nimic de demonstrat! Cei care trebuie sa demonstreze ceva sunt cei de la DNA!
3. Pana la finalizarea procesului sunt suspendat iar Paduraru imi tine locul. Imi pasa de ceea ce se intampla in Iasi atata timp cat sunt suspendat.
4. Daca Paduraru este incompetent (a spus-o Ministrul Administratiei - Blaga si Primul-Ministru - Tariceanu)care nu sunt multumiti de activitatea lui - imi pasa. Daca ii slujeste pe ieseni mai prost decat mine - imi pasa.
5. Ma intereseaza in primul rand viata iesenilor (pascanenilor in acest caz) si cunosc cel mai bine viata acestora. De cate ori ai fost pe acea strada? Eu de peste 25 de ori, atunci cand era mai greu.
6. Am fost cel mai mare dusman al lui Ratoi si al tuturor primarilor care nu-si faceau treba. Daca ai ceva informatii despre Ratoi si Fenechiu sau Prisacaru spune, daca nu scuza-ma...nu intoxica.

Anonim spunea...

Nu trebuie sa va surprinda ca apa poate inunda din nou, oricand, str. Abator din Pascani. Motivul este ca de acum doi ani, nu s-a facut nimic. Da, sunt alte case, dar problemele au ramas aceleasi: lipseste canalizarea, santurile sunt infundate si astazi, canale de drenaj in zona n-a facut nimeni…
Puteti fi surprins doar prin prisma faptului ca, ne mai fiind prefect, reintrat de curand in circuitul public, ati ramas cu ceea ce stiati: ca trebuia sa se…, sa se… .Ei bine, nu s-a…Nimic. Aveti perfecta dreptate sa cereti o ancheta (control, numiti-o cum vreti). Daca s-ar mai si face (ca la carte! nu cum s-a mai facut) ar infunda puscaria cativa de la Pascani. Dar nu se va face.
Nu ma pot abtine sa nu ma bag in polemica de mai sus. Nu stiu daca ati luat sau nu acea mita despre care vorbeste DNA. Daca v-as cunoaste poate as risca un pronostic. Cum nu e cazul, ma risc doar sa spun ca nu veti fi gasit vinovat (atentie la nuanta, sa nu ma trezesc cu vre-un “inflamat” urland). La Pascani ati fost des in acea perioada, confirm acest lucru (a, uitasem, sunt din Pascani), facand in acele momente ce putea face un prefect. Ca l-ati pasuit pe Ratoi, cred si eu ca asa este. Ca va pasa, ca cereti prefectului actual ceva, ca vreti sa reintrati in viata publica, nu vad nimic rau in asta, dimpotriva, apreciez asta. E misto asta cu "cele mai bune afaceri le fac liberali cu pesedistii". Dar si adevarata ! Pentru curiosi, iaca, una de saptamana asta: http://www.newspascani.ro/modules/news/article.php?storyid=3471
Si nu doar liberalii. Da, Andronache (presedinte PD Pascani) a zis atunc sa „nu”. Dar nu uitati ca e si el membru de vaza al sistemului mafiot din Pascani.
N-am grija sa va fac pe plac. Cu bune, cu rele, mult sau putin, ati fost prefect al judetului. Poate fi un prefect mai bun decat ati fost? Habar n-am. Dar mai prost? Eu cred ca da: prefectul Paduraru.