miercuri, 28 iulie 2010

ORDONANTA DE URGENTA OUG Nr.24/2010 ;)

In temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. 1. – In urma rapoartelor primite de la Serviciul Roman de Informatii s-a constatat ca cei aproape 6 milioane de pensionari din Romania detin (fara a fi trecute in declaratiile de avere) cantitati mari de metale pretioase (aur, argint), pietre pretioase etc. , si se sustrag de 20 de ani de la contributia lor in domeniul energiei (gaze etc.) aducand grave prejudicii bugetului de stat. S-a estimat ca aceste averi nedeclarate ale pensionarilor reprezinta cam 80% din economia subterana, producand statului roman pagube anuale estimate la 65 miliarde de euro.

Art. 2. – Ordonanta Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul pensiilor potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 24/2000 privind sistemul de stabilire a pensiilor potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a pensiilor, precum si unele masuri de reglementare a drepturilor prin legi speciale, publicata inMonitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 79 din 1 februarie 2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 177/2008, cu modificarile si completarile ulterioare se va aplica astfel :

Incepand cu data de 1 iulie 2010, toti pensionarii din Romania vor avea obligativitatea sa depuna pana la data de 30 iulie 2010 declaratiile de avere, pentru a fi impozitate toate bunurile stipulate la Art 1 , dupa cum urmeaza:

- Aurul din gura
- Argintul din par
- Pietrele de la rinichi
- Plumbul din picioare
- Fierul din incheieturi
- Zaharul din sange
- Gazele emanate pe ascuns, intrucat s-a constat ca pensionarii au un urias potential energetic, neutilizat pana acum si reprezinta o solutie ideala pentru reducerea importului de gaze din Rusia, aducand mari economii la bugetul tarii. La gaze se vor aplica accize in cuantum de 2,5 euro/mc de productie, estimata de catre specialistii Guvernului pe baza de teste si masuratori individuale foarte exacte.

Niciun comentariu: