duminică, 15 noiembrie 2009

Motivul 6 pentru care vreau sa plec din Romania!

"Premiera negativa": Alegerile de la Valea Seaca au fost anulate

* Vot multiplu – s-a votat si cu buletinul si cu pasaportul. Exemplu concret: Diaconu Vasile, domiciliat în com. Valea Seaca, sat. Topile, având CNP 1700402224497, a votat pe Lista electorala permanenta a Sectiei de votare nr. 3 Topile, la pag. 15, poz. 594, in baza Buletinului de identitate seria GN nr. 194148, cat si pe Lista electorala suplimentara a Sectiei de votare nr. 3 – Topile, la poz. 8, in baza Pasaportului nr. 158643.
* Oferirea de bani, bunuri si alte foloase – 17 persoane care locuiesc in comuna Valea Seaca ce au declarat ca au primit pentru a vota cu PDL diverse produse alimentare, perdele si bani. ( Ex. Chiriac Mihai, Lipovanu Gabriela, Onu Gheorghe)
* Vot cu carti de identitate care nu mai erau valabile – 11 persoane ale caror buletine sau carti de identitate erau expirate au votat. ( Ex. Zabulic Ion Gabriel, Mormeci Neculai, Mihăilă Dorel )
* Liste suplimentare incarcate cu votanti prezenti si pe listele permanente – 35 de persoane care au fost inscrise pe liste suplimentare desi nu aveau dreptul. Ex. Luca Maria Felicia apare la pag. 18 a Listei electorale permanente aferente Secţiei de votare nr. 1, poz. 706, aparand si pe Lista electorala suplimentara aferenta Sectiei de votare nr. 3, poz. 11 )
* Utilizarea fara temei si ilegal a urnei mobile – desi legea prevede ca pentru utilizarea urnei speciale trebuie acte medicale care sa certifice ca persoanele sunt netransportabile, iar la Judecatoria Pascani nu se afla nicio cerere si nicio adeverinta medicala cu mentiunea netransportabil, sectiile de votare din Valea Seaca au folosit urna mobile pentru 7 persoane. (dna Popa Floarea, desi avea cerere de urna mobile a devenit brusc transportabila, votand la sectie). Mai mult, urna mobile trebui insotita de 2 persoane, dar la Valea Seaca a fost o singura persoana.
* Introducerea in urna de vot a mai multor buletine de vot decat cele primite – sectia de votare nr. 2 Contesti a primit de la Biroul de Circumscriptie 1600 de buletine de vot si a utilizat 1607

Niciun comentariu: