sâmbătă, 12 iulie 2008

Basescu vs Justitie!

De ce zâmbeşte o persoana care are o problema grava?....... A găsit "vinovatul"!

Cum poţi sa ai încredere in justiţie într-o tara in care preşedintele nu are încredere in aceasta?
Basescu are mari probleme de imagine .... dar a început sa zâmbească.......a găsit vinovatul: in acest caz judecătorii si procurorii din România.

El va spune ca a avut tepele dar ca nu le-a putut ascuţi pentru ca nu l-au lăsat judecătorii si procurorii. Nu apar justiţia din România, se poate apăra si singura, dar cum poţi avea încredere într-un sistem pe care chiar cel care îl patronează îl batjocoreşte?

Cred ca exista o singura soluţie radicala: schimbarea modului in care se desfăşoară un proces. Trebuie ales modelul american: procesul durează câteva zile. Cel mai greu într-un proces nu este lupta ci aşteptarea. Eu aştept de aproape 2 ani...si probabil voi mai aştepta.

Si mai este o problema in justiţie: nu poţi sa dai doua hotărâri diferite in cauze identice, oricare ar fi motivele. Simplul cetăţean nu va înţelege decât ca acest sistem este guvernat de haos. In acest moment nici eu nu mai ştiu ce sa cred: 5 dosare s-au întors la DNA din aceleaşi motive pentru care dosarul in care sunt implicat nu s-a întors.

Cine a greşit? Sau poate greşesc eu?

Niciun comentariu: